Обласний спортивно-масовий фестиваль ОСББ пройшов у Рівному

15.07.2015 17:46

На Рівненщині дедалі більше розгортається спортивно-масовий рух серед членів об’єднань співвласників багатоквартирних будинків.

На початку червня цього року стартував пілотний проект фестивалю ОСББ, перший тур якого був приурочений до Міжнародного дня захисту дітей. Успішний старт проекту надихнув правління голів ОСББ Рівненської області та працівників комунального закладу «Обласний центр фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх» обласної ради на його продовження та розгортання. Було вирішено надати фестивалю загальнообласного статусу, залучивши до нього не лише членів ОCББ Рівного, а й інших міст області, та проводити його регулярно у різні пори року.

Тож, 12 липня в обласному центрі відбувся перший тур обласного спортивно-масового фестивалю ОСББ Рівненщини «Літо – 2015». Для його проведення працівники КЗ «ОЦФЗН «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради розробили спеціальну спортивну програму, дбаючи про те, щоб виконувати її було зручно і, головне, цікаво дорослим та дітям.

На спортивний майданчик ОСББ «Князь» зібралися «сімейні» команди у складі 2 дітей віком до 14 років та батька і матері. Родинні стосунки між членами команди були не обов’язковими. Головне, щоб вони представляли мешканців будинків, які вже прийшли до усвідомлення необхідності об’єднання зусиль не лише в облаштуванні свого побуту, а й для ведення фізично активного і здорового способу життя.

Про очевидну доцільність та перспективність саме такого підходу до цієї важливої справи говорили на відкритті заходу директор комунального закладу «Обласний центр фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради Микола Петренчук, управляюча ОСББ «Князь», Марія Конощук та заступник голови ради правління голів ОСББ Рівного та Рівненської області Роман Алексійчук. Вони побажали учасникам вдалих та приємних стартів.

Підбадьорені такими напутніми словами та запалені особистим прикладом Романа Алексійчука, який вивів на старт свою сім’ю, команди ОСББ взялися до виконання спортивної програми.

Естафети та індивідуальні конкурси, що їх підготували організатори, виявилися, справді, веселими та захоплюючими. Всі учасники – і діти і дорослі, мали можливість продемонструвати своє вміння володіти різноманітним спортивним інвентарем, командну згуртованість та прагнення до перемоги. І хоч високих спортивних результатів ніхто не фіксував, проте задоволення від фізичної активності та азарту спортивної боротьби отримали всі.

Переможцем у змаганнях з естафет стала команда «Князь-2» з однойменного ОСББ. Друге місце посіла команда ОСББ «Промінь». Бронзові нагороди дісталися команді «Данила Галицького, 4» у Рівному.

В індивідуальному конкурсі «Гімнастичний» перемогу здобула Світлана Щасливюк, яка спромоглася найдовше обертати аж п’ять гімнастичних обручів. Вона ж виявилася найвлучнішою у конкурсі «Кільця». Через скакалку усіх перестрибала Ірина Корчаба. А звання «Володар м’яча» в однойменному конкурсі виборов Ігор Агеєв.

Переможці та призери командних змагань нагороджені дипломами, кубками та медалями відповідного ґатунку комунального закладу «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради та призами обласного відділення Національного олімпійського комітету України й спонсорів фестивалю. Переможці та призери конкурсів також отримали дипломи, медалі та заохочувальні призи від організаторів заходу.