Ініціювання розширення житлових субсидій на членів ОСББ і ЖБК

16.12.2013 16:16

 

 

09 грудня 2013 р.

 

Михайло Бродський ініціював розширення житлових субсидій на членів ОСББ і ЖБК

 

Уряд затвердив механізм надання пільг та субсидій для відшкодування витрат на утримання будинків і споруд та прибудинкових територій мешканцям об’єднань співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ) та житлово-будівельних кооперативів (ЖБК)

 

З ініціативи Держпідприємництва Мінсоцполітики розробило постанову, відповідно до якої пільги та субсидії для відшкодування витрат на утримання будинків і споруд та прибудинкових територій розповсюджуються на мешканців ОСББ та ЖБК. Для надання пільг та субсидій на відшкодування таких витрат буде застосовуватися тариф не вищий максимального тарифу на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, встановленого відповідним органом місцевого самоврядування.

Надання мешканцям житлових будинків, у яких створено ОСББ або ЖБК, вищевказаних пільг і субсидій покладено на облдержадміністрації.

Крім того, органам місцевого самоврядування рекомендовано надавати щомісяця інформацію про найвищі тарифи на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, встановлених ними в розрізі поверховості будинків, управлінням праці та соцзахисту.

 

Зауважимо, що до цього часу, члени ОСББ та ЖБК були позбавлені правових підстав для отримання відповідних пільг та субсидій.

 

Постанова від 13.11.2013 № 860 «Про надання пільг та субсидій для відшкодування витрат на утримання будинків і споруд та прибудинкових територій мешканцям житлових будинків, у яких створено об’єднання співвласників багатоквартирного будинку (житлово-будівельні кооперативи)» набрала чинності 29 листопада поточного року.

 

Прес-служба Держпідприємництва України

 

Більше інформації Ви можете отримати на офіційному сайті Держпідприємництва https://www.dkrp.gov.ua
Запрошуємо Вас приєднатися до нашої сторінки на Facebook Держпідприємництво